01 septembrie 2008

Tipuri de coronite de mireasa

1. Diadema (Tiara) - ofera cel mai impresionant efect. Poate fi purtata cu sau fara voal si este de obicei decorata cu perle sau cristale. Se poarta ridicata pe coc, completand atat o coafura inalta, cat si una joasa.






2. Bentita (Headband) - este foarte functionala. Pentru miresele ce doresc sa-si lase parul liber o bentita le ajuta sa nu le vina parul in ochi. Se poarta lipita de cap sau usor inclinata in sus (ca o tiara) in cazul unei coafuri cu coc. Are de obicei aceeasi latime de la un capat la altul, spre deosebire de tiare care au unul sau mai multe varfuri. Se potrivesc cel mai bine mireselor cu par scurt.




3. Bentita dubla sau tripla (Double or Triple headband) - este cea mai versatila. Poate fi purtata lipita de cap ca o bentita, inclinata in fata ca o diadema sau invelind cocul de jur imprejur.





4. Inelul de coc (Bun ring) - este un cerc complet de cristale care poate fi purtat in jurul unui coc inalt. Purtarea acestuia denota un stil deosebit de elegant si clasic.






5. Piesa ce se prinde lateral sau la spate (Sidepiece or backpiece) - accentueaza coafura, dar nu atrage toata atentia asupra accesoriilor. Poate fi purtata atat cu o coafura simpla cat si cu una complexa, atat cu un coc inalt, cat si cu unul frantuzesc (lateral) permitand prinderea voalului sub ea foarte usor.











6. Agrafa- pieptene (Comb) - este o piesa simpla care poate fi purtata cu aproape orice coafura. Pare a fi mai putin formala, dar este foarte sigura si confortabila de purtat. Se potriveste atat unei coafuri cu coc inalt, traditional sau uneia cu parul desfacut. Nu este recomandata coafurilor cu cocuri joase.




7. Bentita in forma de V (V band) - confera un look retro care e potrivit doar anumitor persoane. Se poarta lipita de frunte atragand atentia catre fata in scopul echilibrarii unei fete lungi.














Alegerea coronitei de mireasa in functie de forma fetei


1. Fata rotunda - pentru a obtine un efect de alungire a acesteia trebuie aleasa o diadema cu ceva inaltime sau una cu un varf pronuntat.

2. Fata lunga - se recomanda bentite sau diademe cu o inaltime mica sau chiar plate care sa se extinda pe cap dintr-o parte intr-alta.

3. Fata ovala - trebuie evitate tiarele cu varf care vor da impresia unei fete si mai prelungi decat este, recomandarea fiind de a purta o bentita, piese care cad pe frunte, agrafe laterale sau prinse la spate.

4. Fata aldina (umflata) - pentru a crea iluzia unei fete mai lungi trebuie purtata o diadema care se inalta intr-un "V" in partea de sus.

Niciun comentariu: