07 februarie 2008

Semnificatia culorilor - pagina 2

Sursa:http://femina.rol.ro/sanatate/terapii-alternative/culorile-aduc-buna-dispozitie-in-viata-ta.htm

Albul contine intregul spectru luminos, este intaritor, curata si purifica intregul sistem de energii ale individului. Culoarea poate trezi o mare creativitate. Albul amplifica efectele oricarei culori impreuna cu care este folosita.

Negrul contine, de asemenea, intregul spectru de culori. Negrul este o culoare protectoare si poate fi utilizata pentru a sustine si calma indivizii sensibili. Activeaza energiile feminine sau magnetice ale corpului, amplificandu-le. Trebuie insa folosita cu economie, deoarece prea mult negru poate agrava starile depresive. Culoarea neagra este si mai eficace cand este folsita cu albul, fiindca echilibreaza polaritatile individului. Oricum, negrul nu trebuie folosit niciodata singur, ci doar in combinatie cu alte culori.

Rosul este stimulativ, incalzeste si activeaza. Rosul trezeste forta vietii noastre fizice. Poate stimula pasiunile profunde, precum sexualitatea si dragostea, curajul, ura sau razbunarea. Prea mult rosu poate suprastimula si agrava diferite stari.

Portocaliul este culoarea bucuriei si a intelepciunii si stimuleaza dorinta de sociabilitate. Culoarea este strict legata de sensibilitatea emotionala a individului. Prea mult portocaliu afecteaza nervii si trebuie sa fie echilibrat cu nuante de verde-albastru.

Culoarea galben este stimulativa pentru capacitatile mentale ale individului si poate fi de ajutor la redesteptarea entuziasmului pentru viata. Galbenul poate fi folosit pentru a trezi si intensifica increderea in sine si optimismul. Nuantele de galben-auriu sunt sanatoase atat pentru corp, cat si pentru minte.

Verdele este culoarea predominanta pe planeta, ea echilibreaza energiile si poate fi folosita pentru sporirea sensibilitatii si compasiunii. Are un efect calmant, este linistitoare pentru sistemul nervos. Culoarea verde este odihnitoare si revitalizanta pentru starile de agitatie psihica.

Albastrul este linistitor pentru energiile noastre si are efect antiseptic. Culoarea este intaritoare si echilibranta pentru sistemul respirator al organismului. Albastrul poate fi folosit pentru a trezi intuitia si a usura singuratatea. Este foarte eficace atunci cand este combinat cu nuante mai calde, care se gasesc in zona ei de culoare si cu tonuri din spectrul rosu-portocaliu.

Culoarea indigo si nuantele mai inchise de albastru sunt culori vindecatoare dinamice, atat la nivel spiritual, cat si la nivel fizic. Culoarea indigo are si efect sedativ. Prea mult indigo poate cauza depresie si un sentiment de izolare fata de ceilalti.

Violetul influenteaza sistemul osos al organismului. Este foarte antiseptic si purificator in plan fizic si spiritual. Culoarea violeta este, de asemenea, intaritoare pentru capacitatea organismului de a asimila si folosi substantele minerale.

Rozul usureaza starile de furie si sentimentele de neglijare. Ajuta la stimularea sistemului imunitar al organismului. Culoarea roz este linistitoare pentru energiile emotionale ale individului.

Galbenul-lamaie este vitalizant, stimulativ pentru creier mai ales. Contine o nuanta de verde in spectrul ei si aceasta actioneaza ca un curatitor. Culoarea ajuta la aducerea toxinelor la suprafata, pentru a putea fi eliminate ulterior.

Auriul trezeste entuziasmul, este un puternic stimulator pentru sistemul imunitar. Ajuta la trezirea propriilor energii vindecatoare ale individului.

Turcoazul este linistitor. Culoarea imbina efectele benefice ale albastrului si verdelui, vitalizand organismul si purificandu-l.

Purpuriul este o culoare purificatoare, dar, din cauza inaltei ei vibratii, trebuie folosita cu economie. Prea mult poate crea sau agrava depresiile. Domeniul rosu-purpuriu este benefic pentru echilibrarea polaritatilor organismului.

Argintiul si anumite tonuri de gri pot fi folosite pentru a amplifica efectele altor culori, ca si in cazul albului. Poate fi folosita pentru a ajuta un individ sa-si descopere sinele si pentru a-l invata sa-si utilizeze propria imaginatie creatoare. De asemenea, argintiul activeaza intuitia.

Culoarea maro este poate contribui la trezirea bunului simt si a discernamantului.

2 comentarii:

Anonim spunea...

cautam semnificatia culorilor blogului meu si google m-a trimis la tine. :)

a iesit foarte frumos blogul, a progresat mult de anul trecut din decembrie cand ni l-ai aratat la curs ;)

te pupic si mult spor in continuare.

Anonim spunea...

pardon, forumului meu :D